No menu items!

Tienerkamer inrichten

Als jouw kind gaat puberen, komt er een moment dat hij of zij de kamer wil veranderen. De kamer is te kinderachtig en past niet meer bij de levensfase van je kind. Maar alsof een puberend kind nog niet lastig genoeg was, is het ook heel moeilijk om de kamer van een tiener in te richten. Lees hier tips om een tienerkamer in te richten!

Luister naar je kind

De eerste tip: luister goed naar je kind! Hij of zij heeft in deze periode een sterke mening, dus zorg dat je kind zich gehoord voelt. Laat hem of haar inspiratie opdoen op het internet, in woonwinkels of in woonmagazines. Je kunt natuurlijk ook samen naar verschillende interieurstijlen en kleurenpaletten kijken. Als je kind een beter idee heeft van zijn of haar stijl, dan kan er een moodboard gemaakt worden. Laat je kind plaatjes uit een woonmagazine knippen of print ze uit vanaf het internet.

Stijlen die het vaak goed doen bij tieners zijn bijvoorbeeld industrieel en boho. In een industriële kamer zie je veel grove materialen, donkere kleuren en stoere meubels. Denk aan donkerblauwe muren, een steigerhouten bureau, een stalen bedframe, een industriële lamp, houten jaloezieen zwart en een leren fauteuil. In een boho tienerkamer zie je juist veel lichte kleuren, natuurlijke materialen en lichte stoffen. Dit kan bijvoorbeeld door de muren licht te houden en te werken met aarde kleuraccenten. Zet er een rotan stoel bij, een houten bedframe, linnen gordijnen en wat gezellige planten voor een mooi geheel.

Winkelen

Als je kind voor ogen heeft hoe de kamer eruit moet komen te zien, is het tijd om te winkelen. Schrijf op wat jullie allemaal nodig hebben voor de tienerkamer. Denk bijvoorbeeld aan verf, raamdecoratie, meubels en accessoires. Als je de kamer een gehele make over wilt geven, kan dit een hoop kosten. Vergelijk daarom de prijzen bij verschillende woonwinkels en ga ook eens langs bij de kringloop. Daar vind je soms hele leuke meubels en accessoires die met een goede poetsbeurt nog een ronde mee kunnen.

Inrichten

Als alles in huis is, kun je de tienerkamer inrichten. Dit kun je samen met je kind doen. Begin met het schoonmaken van de kamer en verf of behang daarna de muren als dit nodig is. Als de muren droog zijn, kun je de meubels plaatsen. Zet alles op zijn plek en vergeet niet om de kamer te stylen. Maak het bed mooi op, zet accessoires neer en hang posters aan de muren. Blijer kan je je kind waarschijnlijk niet maken!

Artikel delen

Recente berichten

Populaire categorieën

Recent comments