No menu items!

Wat zijn de voordelen van Shea Butter?

Wanneer het op beautyproducten aankomt is de kans groot dat er nog heel veel producten zijn die je nooit hebt geprobeerd. Dit komt voornamelijk doordat er voor alle problemen meerdere producten zijn die je kunnen helpen. Hierbij maakt het niet uit of het nou om droge handen gaat of het verzorgen van je haar. Er is een grote variatie aan producten en de kans is dan ook groot dat je nog nooit van shea butter hebt gehoord. Pure shea butter is een product dat zorgt voor een minder droge huid en bovendien ook nog erg lekker ruikt. Lees gauw verder en ontdek de vele voordelen. 

Wat is shea butter nu eigenlijk?

Pure shea butter wordt gemaakt van vet dat wordt onttrokken van een bepaald soort noten. De noten waarvan het vet wordt onttrokken wordt ook wel de shea boom genoemd. Dit verklaart dan ook de naam van de boter die vandaag de dag als beauty product wordt gebruikt. De boom is voornamelijk te vinden in west afrika en de boter is in de afgelopen jaren erg in populariteit toegenomen. Dit is natuurlijk niet voor niks. Shea butter voelt erg zacht en fijn aan, doordat de vetten van de sheaboom rijk zijn aan vitaminen en vetzuren.

Verschillende voordelen van shea butter

Shea butter heeft een aantal verschillende voordelen die het aantrekkelijk maken om dit product te gebruiken. Ten eerste zorgt deze boter ervoor dat je huid goed hydrateert. DOor de hoge aanwezigheid van verschillende vetzuren zul je al snel gaan merken dat je huid zacht en toch niet vet aanvoelt. Naast dat shea butter het verdrogen van je huid tegen gaat heeft het ook een beschermende functie. Uit verschillende onderzoeken is namelijk gebleken dat shea butter te vergelijken is met het effect dat ceramiden heeft op je huid. Ceramiden zijn een bepaald soort vetten die je van nature al op je huid hebt. De shea butter vult deze vetten dus eigenlijk aan en dit zorgt voor een nog beter beschermde huid. Ook werkt shea butter ontstekingsremmend. Dit wil zeggen dat de boter ervoor zorgt dat de ontstekingen worden vertraagd en je lichaam hierdoor meer tijd heeft om iets tegen de ontsteking te doen. Dit heeft het product vooral te danken aan de beschermende functie, maar het komt ook door het hoge gehalte vitamine E. Verder is het nog handig om te weten dat de shea butter ervoor zorgt dat huidveroudering wordt tegengegaan. 

Artikel delen

Recente berichten

Populaire categorie├źn

Recent comments